Ons ijs maken wij van biologische melk. Op onze boerderijen gebruiken wij geen kunstmest of chemische middelen. Onze koeien staan zoveel mogelijk in de wei.
Wat bijdraagt aan de gezondheid van onze dieren: de melkopbrengst per koe is lager dan in de gewone melkveehouderij. Door de lagere productie en een natuurlijke werkwijze op de boerderij is het gebruik van antibiotica nihil. De behandeling bij ziekte proberen we op een andere manier uit te voeren, bijvoorbeeld met homeopathie. Alles bij elkaar zien wij onze biologische werkwijze als winst.
Voor onze nieuwste generatie koeien gebruiken wij stieren van oudhollandse rassen zoals de zeldzame Groninger blaarkop. Dit type koe is al sinds de middeleeuwen een bewoner van het boerenland.
Wij hebben inmiddels 20 jaar ervaring in de productie van ijsspecialiteiten. Wij stellen ons ijs samen naar de kritische smaak van restaurants en ijssalons. Wij vinden iedereen belangrijk, van jong tot oud, en hebben dus ook voor iedereen een ijsje met de gewenste smaak.
Het allerlekkerste
Biologisch Ambachtelijk Boerderij-ijs
Je kunt Sonneclaer-ijs op verschillende manieren aanbieden. In een dessert, in een bekertje of als schepijs op een hoorntje. Ook voorverpakt ijs in bekers is erg in trek bij ijsliefhebbers. Of je nu met een ijskar op pad gaat of je gasten bedient in een restaurant, wij denken graag mee over de presentatie.
Ben je ondernemer en wil je ons goed leren kennen? Vraag naar ons proefpakket dat wij bij je komen brengen.